2019-11-08

Hvilket spisestuebord skal du velge - form og størrelse?

 


Stort spisebord er et av de viktigste møblene i hvert hjem. Så det er viktig å velge funksjonalitet så vel som design når du velger den. Vi kjøper vanligvis bordet i flere år. Hvis du bryr deg om holdbarheten og også at den passer godt sammen med interiørdesignet i rommet og rommet, må du først og fremst ta hensyn til størrelsen, men også formen og materialet det ble laget av. Hver faktor er av stor betydning. Hvilken billig spisebord bør du velge når du ikke har nok plass? Og hva vil fungere i et romslig rom?

Spisestue inspirasjon - Hvordan velge størrelse?

Størrelsen på bordet bør bestemmes ut fra antall plasser vi trenger, samt dimensjonene til rommet der bordet skal stå. Et perfekt valgt, moderne spisebord er en betydelig utgift, men tatt i betraktning det faktum at det vil tjene oss i mange, mange år, ser saken litt annerledes ut. Hvis vi passer godt på ham, trenger vi ikke å bekymre oss for om vi om noen år vil trenge en ny. Før vi endelig bestemmer oss for hvilke dimensjoner design bord vårt skal ha, bør vi tenke på hvor mange som vil være sammen med ham hver dag, eller sitte på høytider og hvordan vi skal føle oss komfortable.
Minimumslengden på toppen for en person er 60 cm, slik at hun komfortabelt kan spise et måltid ved bordet. Imidlertid, hvis vi har plass til et større bord, vil det være bedre å bevilge 70 cm til ett sted. For å stille inn dekselet til en person trenger vi minst 40 cm dyp topp. Vi må også huske at det er et sted midt på disken for serveringsfat. Lite spisebord er vakker, men er det nok plass til alle?

Rundt spisebord

I små leiligheter vil et rundt bord definitivt fungere, noe som visuelt forstørrer interiøret. Det ser bra ut midt i rommet, men verre ved veggen eller i hjørnet. Den uunnværlige fordelen med et spisebord rundt er likeverdigheten til alle gjester som sitter ved siden av, fordi alle har samme plass og orientering mot kameratene sine. Det har ingen skarpe kanter, er praktisk å jobbe rundt og trygt for barn - dette er absolutt hovedfordelene. Utvilsomt vil det være verre som arbeidsbord, spesielt med en datamaskin.

Sjekk

Rektangulært spisebord

Det rektangulære bordet finnes både i et romslig kjøkken eller spisestue, samt i mindre rom. Lite kjøkkenbord er ekstremt behagelig. Avhengig av størrelse, kan den spille hovedfiolin i spisestuen i en stor stue og som et tillegg til stuen med et anneks. Det rektangulære bordet ser alltid bra ut - midt i spisesalen, mot veggen. Det er først og fremst et komfortabelt møbel for arbeid og tilberedning av måltider. Korrekt valgt størrelse vil gi alle mennesker som sitter ved siden av ham komfort og bekvemmelighet. Den mest allsidige og ofte kjøpte er spisebord uttrekkbart. Takket være tilleggsinnsatsen kan lengden på toppen justeres til antall brukere og endres avhengig av behovene.

Sjekk

Ovalt spisebord

Det er et spennende alternativ til et rektangulært og stort rundt spisebord. Møbler er ofte preget av en uvanlig, geometrisk form, og dermed et originalt og effektivt utseende. Vi tilbyr halvcirkulære og rektangulære modeller med avrundede roser. I dette tilfellet kan vi velge en ekstra utfoldbar variant, som vil hjelpe oss med å raskt tilpasse parametrene til møblene til antall personer som for tiden bor hjemme. Spisebord ovalt på grunn av dens dimensjoner, kan derfor huse fra 2 til 10 husholdningsmedlemmer.

Sjekk

Firkantet spisebord

Et firkantet bord er et tilbud for elskere av funksjonelle løsninger og minimalisme. Modellen vil fungere perfekt på mindre flater - den kan brukes mot veggen og i en vinkel, noe som gjør at du kan spare verdifull plass, i tillegg til å skille spiseplass i stuen. Det grunnleggende alternativet vil sikre passende forhold for 2 eller 4 personer. Modellen er i tillegg beriket med en sammenleggbar funksjon, den har lett plass til omtrent 6 personer.

 

Sjekk

Spisestue bord - hvordan sette?

Passende plassering av bordet garanterer at vi komfortabelt kan bevege oss rundt det og bevege oss bort fra det uten problemer. Minste avstand for å bevege stolen og stå opp er 55 cm. For å gjøre dette fritt trenger vi 75 cm fra kanten av bordet, for eksempel til veggen. Hvis vi trenger en passasje mellom bordet og veggen, trenger vi omtrent 110 cm.

Hvis du fortsatt har spørsmål etter å ha lest denne artikkelen, kan du skrive til oss i chat. Vi svarer gjerne på spørsmålene dine. Moderne spisestue venter på deg!

 
Vis flere innlegg fra November 2019
Del din kommentar med andre
Nettstedet bruker informasjonskapsler for å levere tjenester i samsvar med Bruk av cookies.
Close
pixel